Logo
Logo

Bli medlem i Touhou Sweden 2024

Vi är Touhou Sweden, en förening som från början skapades ur ett community utav folk med ett gemensamt intresse: Touhou. Touhou är en väldigt långlivad doujin-spelserie utvecklat av en japansk spelutvecklare som kallas “ZUN”. Serien består mestadels av Shoot ‘em Up/Vertical Shooter spel i japan kallat för Danmaku, även känt i västvärlden som Bullet Hell. Dessutom har det genom åren hänt att ZUN har samarbetat med andra doujin-spelutveckare för att göra en uppsättning med Fighting-spel. ZUN är dessutom en begåvad kompositör. Faktum är att han började hela serien för att han ville ha något att använda sin musik till och spelserien är mycket känd just för hur bra dess musik är. Utöver spelen så har han dessutom skrivit böcker och gått ihop med en manga-tecknare för att skapa Touhou-manga.
Det som dock utmärker Touhou mest är det fenomen som har vuxit fram kring det. Utöver de officiella verken så har tusentals fans gjort tiotusentals fan-verk. Det finns mer än en miljon stycken fanart, tiotusentals fan-gjorda arrangemang av seriens musik i alla musikgenres, allt från pop till dubstep, tusentals med fan-gjorda manga och en hel del fan-spel. Borta i japan hålls minst en årlig konsert helt dedikerad till Touhou fan-musik.

Vad vi gör:
Våra föreningsaktiviteter går främst ut på att sprida kännedomen av Touhou-serien, samt hjälpa redan existerande Touhou-fans att mötas och ha kul kring intresset tillsammans. Vi medverkar på konvent i hela Sverige som externa arrangörer, samt arrangerar några egna arrangemang, framförallt meetups, där våra medlemmar träffas och spelar spelen och har kul. Vi är dessutom aktiva online där vi ständigt håller kontakt med varandra genom forum och andra onlinetjänster.

Föreningens stadgar

Hanteringen av dina uppgifter

Du ansöker nu om medlemsskap i föreningen under 2024. Du ansluts också till Sverok. Är du mellan 6-25 år, så får föreningen bidrag för att du är medlem. Inga personuppgifter kommer att lämnas ut av Sverok.