Logo
Logo

Bli ideell ledare på Samspels digitala mötesplats för barn

Vi söker spelnördar! Hjälp oss hålla trygga digitala spelträffar för barn!

Sverok startar en digital mötesplats för barn 10-15 år där vi spelar spel tillsammans! Nu söker vi dig som vill vara med och starta upp och driva verksamheten. 

Mötesplatsen kommer vara en del av projektet Samspel, som Sverok och organisationen MÄN driver tillsammans. Projektet går ut på att arbeta med våldsprevention riktat mot barn med spel som verktyg, och som en del av det kommer vi starta en digital mötesplats med schyssta värderingar, där barn kan mötas och spela tillsammans. 

Uppdraget

För att driva mötesplatsen behöver vi ideella ledare som kommer att anordna spelträffar för barnen och se till att mötesplatsen blir en trygg miljö genom att till exempel moderera våra chattar eller hjälpa nya deltagare att hitta rätt. 

Som ideell ledare kan du själv vara med och påverka innehållet på spelträffarna. Ni kommer alltid vara minst två personer som håller i en spelträff. En anställd i projektet kommer ansvara för att samordna mötesplatsen och stötta de ideella ledarna, särskilt under de första 6 månaderna. 

Vem söker vi?

Vi vill att du brinner för jämlikhetsfrågor och har erfarenhet inom minst ett av dessa områden:

  • Spelhobbyn (t ex att du spelar datorspel, rollspel, cosplayar eller liknande)

  • Arbete med barn 10-15 år

  • Digitala arrangemang

  • Moderering på digitala forum

  • Ledarskap inom föreningslivet

  • Jämlikhetsarbete

Vi ser gärna att du är mellan 18-25 år gammal, men alla åldrar är välkomna att söka. Vi ser gärna en grupp av ideella ledare med olika erfarenheter och bakgrund - det viktigaste är att du är peppad på uppdraget och vill lära dig mer!

Det finns möjlighet att ta mer eller mindre ansvar kring spelträffarna utifrån erfarenhet och förmåga, men vi ser att du bör ha möjlighet att lägga ca 3 timmar/vecka på ditt uppdrag under minst 6 månader. Själva spelträffarna är digitala så du kan göra uppdraget från varhelst du befinner dig. Du behöver tillgång till uppkoppling, dator, headset med mikrofon och webbkamera. 

Tid

Fredag 2021-10-15 19:00
till och med
Söndag 2021-10-17 14:00

Plats

Alla ideella ledare kommer att få gå en obligatorisk utbildning den 15-17 oktober 2021. Utbildningen sker på plats utanför Göteborg och vi står för resa, mat och boende under helgen.

Mer information om tider och hur du gör för att boka resa kommer när du har blivit antagen.

Anmälningsformulär

Anmäl dig senast: 2021-09-05 23:50

Vilket/vilka pronomen vill du att vi använder om dig?

Tex hon, han, hen, den, hin

Obligatorisk utbildning 15-17 oktober

Jag bekräftar att jag kan delta på den obligatoriska utbildningen utanför Göteborg den 15-17 oktober 2021. (Vi betalar resa, mat och boende)

Under helgen kommer du dela rum med en anann deltagare. Har du några särskilda behov kring boendet?

T ex om vill dela med någon av samma kön eller behöver ett tyst rum.

Har du några allergier eller kostbehov?

Skriv om allergin är luftburen samt om spår av ämnet är ok.

Skulle du vilja ha en stödperson på plats? Alla under 16 får automatiskt en stödperson.

En stödperson kan t ex möta dig på stationen, finnas tillgänglig för samtal under helgen eller hjälpa dig komma upp på morgonen.

Finns det något annat vi behöver veta om dig?

T ex om du behöver tillgång till hörslinga, har någon sjukdom eller har någon idé om vad som skulle få dig att känna dig trygg och lugn under helgen.

Ansökan

Varför vill du bli ideell ledare för mötesplatsen? *

Vilka erfarenheter har du som kan vara relevanta i uppdraget?

Hur mycket tid tror du att du kan lägga på uppdraget?