Digital Leia-helg

Anmäl dig till en digital Leia-helg!

Den 5-6 september samlas vi online för en helg av föreläsningar, workshops, spelande och annat kul häng! Träffa nördiga tjejer och ickebinära från hela landet :)

---

Program

Under lördagen kommer du få välja att vara med i en av följande workshopar. Workshopen består av en timmes lektion och sen ett grupparbete där ni tillsammans förbereder en kvällsaktivitet för de andra deltagarna utifrån ert tema.

Workshop 1: Streaming
Du får en genomgång i hur man streamar av en erfaren streamer. I mindre grupper förbereder ni sen ett streamingpass på 30-60 min på Sverok TV. Det kan vara alltifrån att ni kör en speedrun, streamar en tävling för de andra deltagarna, har en liten talkshow, streamar när ni tecknar - ni bestämmer själva i gruppen vad ni vill göra!

Workshop 2: Spelled med roll20
Du får en genomgång i Roll20 av en erfaren spelledare och får lära dig hur du kan hålla ett kort engångsäventyr i något spelsystem (tex Dungeons and Dragons). I  mindre grupper förbereder ni ett äventyr på max 3 h som ni leder för andra deltagare på kvällen!

Workshop 3: Skriv fanfiction
Du får en genomgång av fanfic och olika skrivtips av en fanfic-expert. Du gör skrivövningar och skriver individuellt eller i grupp en kort fanfic på ett särskilt tema. Du får och ger feedback på era berättelser i grupp. Om det finns intresse kan vi ordna med uppläsning inför dom andra deltagarna på kvällen.

Utöver workshoparna kommer du under helgen:
- Lyssna på en föreläsning om hur du maxar ditt användande av sociala medier för marknadsföring
- Lära dig om hållbart engagemang
- Laga nördig mat 
- Lära dig grunderna i att spela figurspel

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

---

Vad är Leia?

Leia är ett nätverk inom Sverok som syftar till att stärka tjejers plats i spelhobbyn. Vi riktar oss till alla i spelhobbyn som identifierar sig som tjejer eller tycker att de har erfarenhet av att tolkas som tjej.

Läs mer om Leia på sverok.se/leia

----

Vem kan anmäla sig?

Alla som identifierar sig som tjejer eller tycker att de har erfarenhet av att tolkas som tjejer kan anmäla sig. Alla åldrar är välkomna, men vi prioriterar deltagare mellan 13-25 år.

För att kunna vara med på Leias aktiviteter behöver du vara medlem i Nätverket Leia och en Sverokförening. Det är helt gratis! Bli medlem här! Om du inte är medlem i en Sverokförening kan du hitta en lista över föreningar här eller bli medlem gratis i Sverok - vänföreningen.

---

Antagning

Du kommer få veta om du fått en plats senast den 25 augusti. Efter att du blivit antagen kommer vi kontakta dig på mail eller telefon mail med information om hur du gör för delta på helgen. 

Tid

Lördag 2020-09-05 10:00
till och med
Söndag 2020-09-06 18:00

Plats

Helgen hålls på Leias gömda kanaler på Sveroks Discord-server. Du behöver ha ett discord-konto, webbkamera, mikrofon och en någorlunda stabil internetuppkoppling för att kunna delta.

Du kan redan nu gå med i Servern och skriva i kanalen "leia-börjahär" att du vill bli insläppt, så ger vi dig tillgång till de gömda kanalerna :)

Anmälningsformulär

Anmäl dig senast: 2020-08-23 23:50:00

Skriv det namn du vill bli kallad och ditt efternamn
ÅÅÅÅMMDD-XXXX
Välj från sökresultatet
Identifierar du dig som tjej/kvinna?
Du måste vara medlem i Nätverket Leia och en Sverok-förening för att kunna delta på helgen. Om du inte redan är medlem kan vi registrera dig åt dig. Du kommer då bli medlem i Sverok - vänföreningen och Nätverket Leia. Du kan läsa mer om medlemskap i infotexten överst på sidan.
Skriv ditt discord-nick här. Om du inte har ett discordkonto här behöver du skaffa det innan arrangemanget och skicka ditt nick till oss.Tex: användarnamn#0000
Mentorer och adepter i Leias mentorskapsprogram 2020 har förtur till träffen.
Har du några särskilda behov inför helgen? Finns det något annat som kan vara bra att veta om dig?
Rangordna vilken av workshoparna du vill vara med i. Vi försöker se till att så många som möjligt får sitt första-handsval
Här kan du skriva om du önskar någon särskild inriktning på workshopen (tex ett spelsystem du vill lära sig, vilken typ av stream du vill göra eller något särskilt du vill lära dig).
Även om du inte väljer rollspelsworkshopen kan du vara med och testa att spela på lördag kväll. Det tar upp till tre timmar. Är du intresserad av det?
Svaret är inte bindande
Har du en kvällsaktivitet du vill genomföra? Har du erfarenhet inom något av områdena streaming, rollspel eller fanfic och kan tänka dig att hjälpa till under workshoparna? Skriv det här!

Hanteringen av dina uppgifter