Lophtix

Lophtix grundades 2014 av medlemmar som tidigare träffats i olika sammanhang utan att ha en formell förening. Vi har spelar rollspel (olika sorter, även egentillverkade), Figurspel (Flames of War, Wings of Glory etc), Brädspel (massor av olika) och en del kortspel och Magic. Ibland tillverkar vi egna spel, t.ex. i "Game Jams". Spel baserade på bågskytte med boffa/lajv-pilar är också något vi testar och utforskar.

I början höll vi oftast till på ett lånat loft, därifrån tog vi namnet Lophtix. Nu brukar vi oftast vara i "Game Link" som ligger i Studiefrämjandets källare på Platensgatan 25 i Linköping, på bekvämt gångavstånd från resecentrum.

Det finns även ett intresse för lajv, och några av oss har provat på det.

De som spelar det geocaching-liknande utomhusspelet "Turf" kanske har sett hur Lophtix medlemmar tar över olika turfzoner i Linköping...

Vi är nu en liten förening som försöker lära oss hur man driver en förening och vad det innebär att vara med i Sverok. När vi lärt oss det ska fundera vidare kring föreningens framtid. De flesta av medlemmarna är i mellanstadie- och högstadieåldern, några är vuxna.
Verksamhetsgrenar: Brädspel, Datorspel, E-sport, Fantastik, Figurspel, Konvent, Kortspel, LAN, Annat
Hemsida: https://github.com/Lophtix

Antal medlemmar

2019: 19
2018: 16
2017: 11
...